Fiks nabolaget mitt

Rydd opp i nærmiljøet!

Kart over registrerte saker

Forklaring

 • Venter på behandling
 • Under behandling
 • Saken er løst/avsluttet

Saker i kategorien Forsøpling

 • 07.06.2017 Frøyasvei, 10
  Beskrivelse: Er usikker på koordinatene. Like etter skilt om "Finnskogen" på E16 mot Masterudkrysset. Innkjøring på høyre side. Ser ut som en rasteplass, er i forbindelse med et privat skytefelt? På venstre side innenfor rasteplassen er det dumpet masse søppel, alt fra møbler til hvitevarer.
 • 17.06.2016 Glommengata
  Beskrivelse: Hei! Dette gjelder det vesle vannspeilet i den lille parken utenfor Tobakkshuset. For det ene er vannet skittent og fullt av søppel. For det andre er vann-trauet fullt av hvite pyntestein, sannsynligvis kastet oppi av småbarn. Dette er et problem som gjentar seg og må sikkert ordnes opp i jevnlig. Det ser absolutt lite delikat ut nå. Mvh Eli Kvarme
 • 01.06.2016 Markjordbærvn
  Beskrivelse: Vrakrester fra bil nedenfor"vannreservoar" innerst i Markjordbærvn. I skråningen ned mot tursti
 • 18.04.2016 Barkvegen, Kongsvinger
  Beskrivelse: Ved den grusbelagte parkeringsplassen nedenfor Barkvegen har det i mange år stått en ubrukt og forfallen campingvogn. Har ikke vært brukt i hvert fall de siste 15 år. Er dette noe kommunen kan fjerne?
 • 16.11.2015 Kongevegen midt i mot Vestli Gård
  Beskrivelse: På den plassen sykkelklubben disponerer er det en stor ansamling søppel, både plast, embalasje og mye annet. Det ser ikke pent ut, og det kan være farlig for dyr i området. Fra gammelt av går det en sti over området som brukes av oss som bor her. Siden sykkelklubben låner området gratis bør det settes krav om at søppel fjernes fortløpende, eventuelt kan søppeldunk utplasseres og tømmes jevnlig.
 • 16.11.2015 Nor skanse.
  Beskrivelse: Var en tur på Nor skanse mandag 22 dm. Der var det fulle søppeldunker, og mye søppel rundt omkring. Sikkert dratt utover av fugler. Kanskje det bør tømmes oftere? Var også turister som tastet der.
 • 16.11.2015 Kongevegen
  Beskrivelse: Masse søppel som sannsynligvis kommer fra selvvaskanlegget på andre siden av veien.
 • 16.11.2015 Kongevegen opp mot Erika Nissensvei
  Beskrivelse: Det ble opprettet en sykkelcrossbane. Flott, men det er utrolig mye søppel der. Det må det ryddes opp i. Ligger rundt på hele området. Alt fra ødelagte møbler til engangsgriller. Veldig stykt,og nå har det også kommet tilnærmet i veggrøft.
 • 16.11.2015 krysset ved bokfinkveien og gråspurvveien
  Beskrivelse: Masse søppel som er henslengt
 • 16.11.2015 Bokfinkvegen/Gråspurvvegen
  Beskrivelse: I krysset Bofinkvegen/Gråspurvvegen ved den nedlagte butikken står det en søppelcontainer. Denne har stått siden i sommer og det er nå søppel som møbler og sorte sekker ved siden av også. Det står en plakat at den tilhører Gråspurvvn 77. Leder for Gråspurvvn borettslag ble kontaktet for 3-4 uker siden, men ingenting har skjedd. Det er ønskelig at denne containeren blir fjernet da den vil være til hinder i fht eventuell snøbrøyting og brann. Tenker også på at dette er en yndet plass for mus og rotter. Vil vel også si at den er feilparkert. Håper dere kan hjelpe.
 • 16.11.2015 Bokfinkvegen/Gråspurvvegen
  Beskrivelse: Jeg meldte for en tid siden om en søppelcontainer som hadde stått lenge i krysset Bokf.vegen/Gråspurv.vn. Denne er nå fjernet, men dessverre ligger det møbler og søppelsekker igjen fremdeles. Jeg har hatt kontakt med lederen i Gråspurvvn borettslag igjen,han mener det er andre som har lagt denne søppelen der? Jeg vet ikke hvem som eier den, men er redd det vil medføre rotter og mus. Hadde jeg hatt mulighet skulle jeg tatt å fjernet søpla, men dessverre har jeg ikke det.
 • 16.11.2015 Jernbanegata 44
  Beskrivelse: På parkeringsplassen ovenfor Palace-bygget står det et gammelt bilvrak som burde vært fjernet.
 • 16.11.2015 Norvald Strands veg
  Beskrivelse: Har nå i et par mnd ligget en del søppel, sofa, lamper bla i skråningen ned mot elva, mitt imot trykkeriet.
 • 16.11.2015 Norvald Strandsveg
  Beskrivelse: La inn et innlegg her for noen uker siden ad forsøpling i Norvald Strandsveg. Denne gangen gjaldt det en sofa, lamper bla som er blitt dumpet ned mot Glommakanten, midt imot trykkeriet. Ser nå at dette innlegget er blitt fjerna, uten kommentar og uten tiltak. Sofaen ligger der ennå den. Det samme gjaldt det forrige innlegget jeg hadde ad generell forsøpling langs denne veien. Da fikk jeg beskjed om å ta kontakt hvis problemet skulle vise seg å være like ille neste år. Er det slik vi løser problemer her i kommunen? Hvor seriøs er denne siden egentlig?
 • 16.11.2015 Ernst Engs veg 6
  Beskrivelse: Kjære Kongsvinger Kommune! Jeg er så heldig å være eier av en veldig søt, men kanskje ikke så smart hund. Vi går turer rundt omkring i Lia hver eneste dag og i tillegg er jeg er også en av de hundeeierene som faktisk plukker opp dritten etter hunden min, men det er litt upraktisk å bære dritten i flere km fordi det ikke finnes en eneste søppelkasse hvor disse kan kastes i hele Lia. Jeg kaster IKKE bæsjeposen i noens private søppeldunk. Jeg kunne selvfølgelig gått tur i sentrum hver dag for der henger det jo søppeldunker på hver eneste lyktestolpe, men problemet er at min hund ikke får til å drite på asfalt. Jeg vet at det er et stort problem at folk ikke plukker opp etter hundene sine, men det kan delvis skyldes at de ikke gidder å bære dritt i flere km. Jeg ønsker meg flere søppeldunker i Lia. Strategisk plassert på gangveier hvor det er naturlig at folk passerer. Jeg skal ikke være grådig - så det trenger ikke å henge på hver lyktestolpe. Iallefall hadde det vært fint om det hang søppelkasser på busstoppene. Det ligger ofte søppel etter de som bruker buss også. Jeg går ut fra at dere er klar over at det faktisk også finnes søppelkasser som er beregnet for akkurat dette. Så... fra de hundeeierne i Lia som faktisk plukker dritt, - På forhånd takk. Med vennlig hilsen Karin Andresen
 • 16.11.2015 Norvald Strands veg
  Beskrivelse: Dette er tredje gangen jeg henvender meg ad forsøpling langs Norvald Strands veg, men reaksjon uteblir. Første gang fikk jeg beskjed om å henvende meg neste år hvis problemet fortsatte.... Henvendelsen fra i sommer er ikke besvart i det hele tatt. Det ligger fortsatt en sofa, lamper og div dumpet ned mot Glomma i begynnelsen av denne vegen.
 • 13.07.2015 Bjønnmyra
  Beskrivelse: Mye bråk og fuglemøkk på Bjønnmyra. Ikke noe koselig turterreng lenger
 • 27.04.2015 Området Kråkevegen.
  Beskrivelse: Det er slam,plastkanner,blikkbokser,plastsekker.
 • 23.04.2015 Feilparkert bil Marikollen barnehage
  Beskrivelse: Rød Ford stasjonsvogn har stått parkert i barnehagen et par måneder. Saken er tatt opp internt i barnehagen samt blant foreldrene før påske, uten respons. Saken meldes herved på vegne av FAU.
 • 09.04.2015 Tuskinvegen 58,2219 Brandval
  Beskrivelse: Finnes det en henteordning for gamle bilvrak? Har 50 år gamle bilvrak på eiendommen.
 • 18.08.2014 Gamlebrua/nybrua/Sentrum
  Beskrivelse: KIL Toppfotball og Supporterklubben gjør en fabelaktig jobb med å promotere kampene til KIL med flagg i hele sentrum. Kunne det vært en mulighet for kommunen å legge til rette for Supporterklubben med permanente oppheng på lyktestolpene som flaggene tapes til i dag? Ser ikke spesielt pent og heller ikke særlig proft ut slik det er i dag. Må jo være mye enklere også hvis det monteres fester som kan benyttes opp igjen. Heia KIL!
 • 21.02.2014 Bæreiavegen 1 /Glommengata
  Beskrivelse: Det står et bilbatteri i veikanten på høyre side når man kommer ned Bæreiavegen, akkurat i krysset der veien går inn på Glommengata. Dette har stått der siden i sommer. Kunne ikke slik type søppel blir fjernet uten at det må meldes inn her, for jeg er temmelig sikker på at noen fra deres etat har passert dette mange ganger med blomstervanningsbiler og det ene med det andre. Bare et forslag til forbedring :-)
 • 18.11.2013 Shell på Gjemselund (Taisty)
  Beskrivelse: Søpla flyter på baksiden av Shell/taisty. De som jobber der hiver bare søpla ut på baksiden. Når det blåser så ligger det fullt på parkeringsplassen til Kiwibutikken. Hvor er det blitt av søppelkontaineren? Hva slags griser jobber der. Det er ikke vakkert og det lukter surt i varmen.
 • 27.06.2013 Sollaustvegen
  Beskrivelse: Jeg vil iløpet av kort tid registrere meg som abonnent. Det eksisterende anlegget på plassen er overfylt kort tid etter tømming idet det er flere enn de to registrerte abonnentene som sørger for overfylling. Jeg ønsker forslag til en løsning.
 • 17.06.2013 Trådstad ungdomsskole
  Beskrivelse: To sorte søppelsekker ved siden av kontaineren ved Trådstad ungdomsskole er revet opp og innholdet ligger strødd ut over plenene rundt om.
 • 17.06.2013 Friområde nedenfor Barkvegen
  Beskrivelse: Området blir benyttet som avfallsplass for hageavfall og etterhvert også annet avfall. Folk kommer kjørende med avfall blant annet fra eneboliger på Langeland. I det seinere har det blitt stadig stadig større mengder. Dette er et turområde for mange. Går det an å få ryddet opp og satt opp et skilt?
 • 19.02.2013 Sofies gate 5 og 7
  Beskrivelse: Vedr. kommunale bygg i Sofies gate 5 og 7 Det er nå utrolig subbete og uryddig rundt de kommunale husene i Sofies gate 5 og 7. Husene bærer tydelig preg av forfall og rundt er det søplete, gjørmete og uryddig. Ved siden av Sofies gate 7 er det laget en parkeringsplass så nær huset at dette henger omtrent i friluft. Dette ser forferdelig stygt ut. Så vidt jeg vet var det regulert inn en gate her som disse husene ligger, men her har det visst nok skjedd en reguleringsendring. Som nabo / gjenboer kan jeg ikke se å ha fått noe nabovarsel om dette. Jfr. Pbl. && 12-10 og 12-14. Men reguleringsendringen er en egen sak. Det er bygget et fint tinghus som holder det ryddig og rent på sine arealer. Jeg synes derfor kommunen ikke bør være de som drar standarden i området betydelig ned. Jeg ber om at kommunen sørger for en opprydning i området Med vennlig hilsen Nils Wang
 • 19.02.2013 Gangvegen langs Vestre Solørveg
  Beskrivelse: Langs gangvegen blir det kastet mye hundemøkk i poser, i tillegg til annet søppel. Det er tydeligvis for langt til en søppeldunk. Det bør settes opp en dunk langs gangvegen.
 • 19.02.2013 Norvald Strandsveg
  Beskrivelse: Langs hele Norvald Strandsveg er det et stort problem med avfall. I dikene på begge sider av veien, mest ned mot Glomma, ligger det plast, papir, glass,metall mm. Alt dette ble meget synlig da snøen forsvant i våres og enda tydeliger nå når det meste av vegatasjonen er i ferd med å bli hugget ned. Vi har et rikt dyreliv her nede på Siva og dette er et stor og tiltagende problem. Folk dumper søpper her, kaster ut av bilvinduene og sist, men ikke minst, utfordringen med all tungtransport. Det hender at østeuropeiske trailere blir stående her nede i 3-4 døgn i påvente av varer. Her finnes ingen sanitæranlegg for disse og følgene blir deretter. Omtrent rett utenfor Shütz (usikker på skrivemåte)er det en søppeldunk, den har vært full og utømt i alle fall i de to siste årene. Hvem har ansvar? Denne forsøplingen sender en del dårlige signaler og oppfordrer i verste fall folk til å kaste mer, det er jo ikke så nøye... Ift søppel, så har jeg et forslag: Tydelige skilter bør settes opp langs hele veien for å synliggjøre at forsøpling ikke godtas! Ved begynnelsen av veien kan man opprette to filer, en til innkjøring og en til utkjøring, denne strekka bør ikke være mer enn 5-10 meter,dvs slik den har fungert iom utgraving de siste ukene. Ved innkjøring på området kan det settes opp et stativ i lastebil-vindu-høyde, med poser til bruk for avfall og med god instruksjon på ulike språk eller tegninger. Når man forlater området etter hvert, i den andre filen, kan det ta settes opp dunker hvor man kan kvitte seg med avfallet. Det må være opp til kommunen å avgjøre henting, kostnader, oppfølging. Personlig mener jeg at de som driver industri her nede har et ansvar og bør bøtelegges når de ikke tar tak i problemet.
 • 19.02.2013 Parkveien-Eidemsgate
  Beskrivelse: Vet ikke hvem som eier barnehagen,men for ett trist syn med gjerde som har forfallet hele kvartalet ser forferdelig ut ;-( Burde hvert ryddet ;-)

Se alle